Lees hier meer informatie

Borstweefselbehandeling

In de afgelopen jaren ben ik erachter gekomen dat sommige borstklachten niet alleen op te lossen zijn met een goed passende, comfortabele beha, maar dat de oorzaak dieper kan liggen. Het borstgebied is een plaats waar spanning en afvalstoffen zich lijken op te hopen en op te slaan. Dit veroorzaakt pijn en ongemak. In  2019 besloot ik de opleiding tot borstweefseltherapeut te volgen. Eind 2020 opende ik mijn Love-li lymfe, de praktijkruimte voor borstgezondheid. Ik help vrouwen met borstklachten hun ongemak of pijn met een holistische aanpak te laten verminderen of verdwijnen als de reguliere zorg geen oplossingen biedt.

De behandeling is speciaal voor de vrouwenborst ontwikkeld vanuit de osteopathie. De zachtaardige behandeltechniek maakt het weefsel soepeler en gezonder.* Tijdens deze behandeling wordt de doorbloeding en de afvoer van lymfe gestimuleerd. Dit zet het zelf genezend vermogen in werking en vermindert klachten, pijn en ongemak.

Borstweefseltherapie is gericht op preventie én behandeling van klachten en helpt mee je borsten in goede gezondheid te brengen en te behouden. Behalve de genezende werking, heeft de behandeling vaak een positief effect op hoe je je borsten ervaart.

Wat voor effect heeft dit?

Op zachte wijze worden stug weefsel en verhardingen weer soepel gemaakt. Deze verbetering in weefselkwaliteit heeft een positief effect op het immuunsysteem en opgeslagen afvalstoffen kunnen worden opgeruimd. Als de doorbloeding van de borsten goed is en er betere doorstroming is van het lymfesysteem, dan loop je minder kans om klachten te ontwikkelen. Het natuurlijke, zelf genezende vermogen van het lichaam wordt op deze manier ondersteund. Emotioneel gezien kan het je ontzorgen van wat je allemaal in je borsten voelt en waarneemt.

Voor wie is een borstweefselbehandeling geschikt?

Borstweefselbehandelingen zijn geschikt voor elke vrouw en worden speciaal aanbevolen in de volgende situaties:

 • Wanneer je gevoelige of pijnlijke borsten ervaart bij aanraking, menstruatie of overgang.
 • Als je korrels, onregelmatigheden of verhardingen in je borst voelt.
 • Als je van een arts de diagnose kleine cysten, mastopathie, fybroadenomen of mastitis hebt gekregen.
 • Wanneer er onregelmatigheden zijn vastgesteld bij een thermografie, mammografie of echografie.
 • Als je napijn of pijnlijk littekenweefsel hebt na een borstoperatie of na bestraling.
 • Als je meer inzicht wilt over goede zelfzorg van je borsten als onderdeel van een gezonde leefstijl.
 • Wanneer je jezelf een ontspannen en liefdevol cadeau gunt. De behandeling ondersteunt je algehele gevoel van welbevinden.

Praktische informatie voorafgaand aan de behandeling

Mijn praktijkruimte bevindt zich in hetzelfde pand als de winkel Love-li lingerie in Zaltbommel. Wil je meer weten over de borstweefselbehandelingen, dan kun je tijdens openingstijden vrijblijvend binnenlopen. Ook is het mogelijk je vragen telefonisch of per mail te stellen.

 • Tijdens een kort kennismakingsgesprek via mail of telefoon bespreken we kort jouw hulpvraag.
 • Als er geen contra-indicaties zijn, plannen we een eerste consult.
 • Je krijgt vooraf via mail een vragenlijst en behandelovereenkomst toegestuurd die je voor de eerste afspraak ingevuld retour stuurt.
 • Tijdens het eerste consult maken we kennis en bespreken we het intakeformulier.
 • Vooraf leg ik je het een en ander uit over de behandeling.
 • Tijdens de behandeling lig je op een verwarmde massagetafel met ontbloot bovenlijf en waar ik niet behandel, dek ik je lichaam af met handdoeken.
 • De eerste behandeling, inclusief het bespreken van het intakeformulier, duurt 90 minuten. Elke vervolgafspraak duurt ongeveer 75 minuten.
 • Jouw investering is € 95,- per behandeling. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.
 • Het is mogelijk om cadeaubonnen van Love-li lingerie in te wisselen voor een consult.

Het advies is om te starten met een reeks van 3 behandelingen met een tussentijd van drie tot vier weken. In die tijd krijgt het borstweefsel de tijd om zich te herstellen en in balans te komen. Daarna is het goed om één of twee keer per jaar een onderhoudsbehandeling in te plannen. Houd er rekening mee dat er minstens één maand tussen de borstweefselbehandeling en een eventueel later geplande mammografie, echo, en/of thermografie zit.

Behandeling littekens

Tijdens een consult kunnen mogelijk aanwezige littekens op het borstgebied of elders op het lichaam behandeld worden middels de MSTR® techniek. MSTR® staat voor Mc Loughlin Scar Tissue Release. Dhr. Alastair McLoughin heeft deze methode 10 jaar geleden ontwikkeld. Het is een zeer subtiele, zachte en pijnloze techniek die werkt op de fascia  (bindweefsel).

Bewegingsbeperkingen of pijn

Vaak wordt onderschat hoe littekens je kunnen beperken of verstoren. Bij postoperatieve littekens, of littekens door trauma is er letsel tot op celniveau van vele weefsels (botten, spieren, organen, zenuwen, huid). De verstoring betreft dus niet alleen het zichtbare litteken maar ook onderliggende structuren. Hierdoor kan een litteken zenuwen en lymfe- en bloeddoorstroming negatief beïnvloeden, maar ook bewegingsbeperkingen of pijn veroorzaken. Afhankelijk van de locatie kunnen ze ook energetisch blokkeren als ze meridianen of chakra’s doorkruisen.

Om de techniek toe te kunnen passen, moet het litteken minstens 8 weken oud zijn. Ook kan een (tientallen) jaren oud litteken behandeld worden.

De behandelmethode zorgt voor:

 • optimalisatie van de doorbloeding
 • betere lymfeafvoer
 • het litteken wordt veel zachter en flexibel
 • bewegingsbeperkingen worden minder of verdwijnen
 • gevoelsherstel

Het is mogelijk een aparte afspraak te maken voor de behandeling van littekenweefsel. De kosten hiervoor zijn €45,00 per behandeling.

Wat levert een borstweefselbehandeling jou op?

Elke vrouw ervaart een borstweefselbehandeling op haar eigen manier. De voordelen die voor elke vrouw gelden zijn de volgende:

 • Je ontvangt tips en adviezen om je borsten zelf gezond te houden.
 • Er ontstaat een betere doorbloeding in het borstweefsel met een detox voor je borsten als gevolg.
 • Je borsten voelen ontspannen en zacht aan.
 • Je werkt aan preventieve borstgezondheid op de langere termijn.
 • Er ontstaat vermindering van pijn en ongemak in het borstweefsel.
 • Je voelt een algehele ontspanning in je (boven)lichaam.

Ik wens iedere vrouw een ontspannen borstgebied toe

Wil jij je meer bewust worden van je borsten en ze liefdevolle aandacht geven? Ben je benieuwd wat een behandeling op jou voor een uitwerking heeft? Of wil je preventieve maatregelen nemen voor een goede conditie van jouw borsten? Neem dan contact met mij op door een mail te sturen, te bellen of binnen te lopen in de winkel. Ik wens iedere vrouw een heerlijk ontspannen borstgebied toe.

* Bij twijfel over de conditie van het borstweefsel wordt altijd doorverwezen naar de huisarts.