Uit de praktijk blijkt dat de meeste vrouwen verhardingen of gevoelige plekken in hun borsten hebben. In de meeste gevallen zijn ze onschuldig en veroorzaken ze geen problemen. Soms veroorzaken ze echter pijn en zijn je borsten gevoelig rondom je menstruatieperiode of maken ze een aanraking minder aangenaam.

Een stempel op de dag

Pijn of gevoeligheid in je borsten kan een stempel op je dag drukken. Je voelt je onzeker, je neemt een houding aan waarmee je het ongemak het minste voelt en je vraagt je af of de pijn blijft en eventueel erger wordt of dat het na verloop van tijd vanzelf weer verdwijnt.

Mogelijkheden om je borsten gezond te houden

Er zijn vele mogelijkheden om je borsten gezond te houden. Het klinkt misschien gek, maar één van de simpelste oplossingen is: Uit die beha! Ik kan me voorstellen dat je nu denkt: “Dat ga ik echt niet doen, ik ga niet zonder beha naar m’n werk.” In dat geval kun je erover nadenken wat dan wel een goed moment is om geen beha te dragen. Als je ’s avonds toch niet meer de deur uit hoeft, als je een vrije dag hebt of ’s morgens thuis bent voor een late dienst.

Een andere mogelijkheid is om je beugelbeha af te wisselen met het dragen van een beugelloze beha, een softtop of bralette. Het ziet er in jouw beleving misschien minder mooi uit, maar het dragen ervan, werkt mee aan een goede borstgezondheid.

Afvalstoffen worden afgevoerd

Wanneer jij meer ‘behaloze’ momenten kiest, neemt de doorbloeding in je borsten toe en werk je aan een betere doorstroming van het lymfevocht. De afvalstoffen die opgeslagen zitten in het borstweefsel kunnen makkelijker afgevoerd worden zonder belemmerende (beugel)beha.

VLOW®borstweefselbehandeling

Blijf je ongemak en pijn ervaren, dan is een VLOW®borstweefselbehandeling een mogelijkheid om je borsten een oppepper te geven. De behandeling stimuleert het zelfgenezend vermogen waardoor het weefsel zacht en soepel wordt. Na die tijd voelen je borsten prettig en gezond aan.

Een borstweefselbehandeling wordt aanbevolen als je

  • Inzicht wilt krijgen over de conditie van je borsten
  • Je borsten wilt verzorgen en je je comfortabel wilt voelen met je borsten
  • Harde korrels, onregelmatigheden of verhardingen in je borstweefsel voelt
  • Gevoelige of pijnlijke borsten ervaart, bijvoorbeeld tijdens aanraking, tijdens je menstruatie of gedurende de overgang
  • Van een arts de diagnose hebt gekregen van mastopathie, kleine cysten, fibroadenomen of mastitis
  • Je zorgen maakt over je borstgezondheid of als er onregelmatigheden zijn vastgesteld bij een thermografie, echografie of mammografie
  • Napijn of pijnlijk littekenweefsel hebt na een borstoperatie

Ervaar jij klachten of borstproblemen?

Borstweefselbehandelingen zijn gericht op het voorkomen van borstklachten en het ondersteunen van vrouwen met regulier gediagnosticeerde borstproblemen. Heb je klachten of heb je twijfels over de gezondheid van het borstweefsel, neem dan eerst contact op met de huisarts voor een regulier onderzoek.

Kom naar de winkel voor vragen over preventieve maatregelen voor een goede borstgezondheid of advies voor de juiste behamaat. Ook voor informatie over of het maken van een afspraak voor een VLOW®borstweefselbehandeling kun je bij ons terecht. Neem contact op als je een één op één adviesgesprek wenst.

Borstgezondheid in Zaltbommel

In Zaltbommel zijn er meer vrouwen actief als het over borstgezondheid gaat.

Voor het maken van een thermografie neem je contact op met thermograaf Marielle van Tienen van Happy Healthcare, www.happyhealthcare.nl

Voor lymfedrainage van het borstweefsel neem je contact op met praktijk Gaia. www.praktijk-gaia.nl Dr. Hauschka specialist Margaret Bosman kan je alle informatie verstrekken.

Oktober is de maand van de borstgezondheid

Oktober is de maand van de borstgezondheid. Het is tijd om stil te staan bij jouw eigen borstgezondheid en wij doen er alles aan om je daarbij te helpen.