Eén in de kast, één in de was en één beha aan. Dat is de stelregel voor het aantal beha’s dat je in je bezit moet hebben. Als je ze afwisselend draagt, zijn ze na een jaar aan vervanging toe. Dit aantal geldt voor de beha’s die je draagt tijdens activiteiten waarmee jij over het algemeen jouw dagen vult. Net zoals je verschillende types schoenen kiest voor de gelegenheid waarvoor ze dienen, kies je ook welke beha je draagt voor de situatie waarvoor die geschikt is. Het is begrijpelijk dat je je wekelijkse workout uitvoert op sportschoenen en de naaldhak op dat moment onaangeroerd in de kast laat staan. Je laat het ook wel uit je hoofd om regenlaarzen te dragen als je je chique jurk aantrekt voor een avond waarop je uiteten gaat.

Om te bepalen welke beha je kiest voor welke activiteit, maak ik graag de vergelijking met het schoeisel dat je draagt.

De softtop als pantoffel voor je borsten

Als je thuis bent en je hoeft de deur niet meer uit is het heerlijk om pantoffels te dragen. Je voeten warm en droog, zonder enige belemmering omhuld met zacht materiaal. De pantoffel voor je borsten is de softtop. Je borsten vinden het heel prettig om omsloten en licht ondersteund te worden door comfortabel aanvoelende stof zonder strak aangesnoerde banden en knellende beugels.

Beugelloos draagt als een sneaker

Op een actieve werkdag of een dag vol klusjes die op je to do lijst staan, draag je het liefst gemakkelijke sneakers. Zonder na te denken zet je moeiteloos de stappen die je wilt en beweeg je je de hele dag voort. Een beugelloze beha is als een sneaker voor je borsten. Het borstweefsel wordt volledig door de cups omsloten en de verbrede rug- en zijpanden bieden het borstgebied voldoende steun gedurende je drukke dag. Je hebt geen hinder van beugels die niet op hun plek blijven zitten.

De beugelbeha als een representatieve hakschoen

Gedurende de dagen waarop je minder actief beweegt en de dag voornamelijk zittend doorbrengt, kies je wellicht voor het dragen van schoenen met een hak onder een leuke jurk of nette broek. Je borsten komen beter uit als je onder de kleding die je aanhebt een beugelbeha draagt. Aan het einde van de dag merk je dat je voeten enigszins vermoeid aanvoelen. Ze hebben de hele dag opgesloten gezeten in een positie die onnatuurlijk is en bij thuiskomst schop je je schoenen uit. Datzelfde geldt voor je borsten in een beugelbeha. De beugels zorgen ervoor dat je borsten omhoog en naar elkaar toe worden geduwd. Bovendien beknellen ze de bloed- en lymfevaten enigszins  waardoor de stroming stagneert en je borsten mogelijk gespannen aanvoelen. Op het moment dat je je voeten bevrijdt van je schoenen, trek dan ook je beugelbeha uit en geef je borsten de ruimte.

De push-up beha voor naar een feestje

Pumps trek je waarschijnlijk alleen aan naar een feestje. Veel vrouwen dragen het één avond en dat is al enorm afzien. Je voeten worden pijnlijk in de punt van de schoen geduwd en de hoge naaldhak vraagt veel van de stabiliteit van de voet. In een push-up beha worden je borsten smaller gemaakt en omhoog gebracht voor een mooi decolleté. De borst wordt uitgedaagd om zichzelf in deze positie te houden. Hoe steviger en voller het borstweefsel, hoe beter dat lukt.

Steun met de sportbeha zoals je sportschoenen

Tijdens het sporten geeft een sportschoen de juiste stevigheid, steun en demping voor de activiteit die je uitvoert. Het materiaal is geschikt voor verschillende weersinvloeden en kan tegen een stootje. Je borsten willen deze stevigheid en comfort ook ervaren gedurende je sportsessie. Een sportbeha geeft dit door de brede banden, de hooggesloten cups en de glad afgewerkte naden. De beha is gemaakt van materiaal dat afvalstoffen uit je lichaam (zoals zweet en lichaamszuren) absorbeert, zodat je geen last krijgt van schuurplekken of huidirritaties.

Een ondraaglijke miskoop

En dan heb je vast wel het paar schoenen dat al jaren in de kast staat, maar nog nooit gedragen is. Ze zitten niet lekker, doen al pijn na tien minuten en je hebt eigenlijk geen idee voor welke gelegenheid ze geschikt zijn. Zo’n beha heeft ook elke vrouw wel in haar lade. Leuk en mooi om naar te kijken, maar onhandig om te dragen. Het kant kriebelt en krult onder de borst omhoog, de bandjes knellen en het rugpand schuurt. Letterlijk en figuurlijk een ondraaglijke miskoop dus.

Welk type beha is geschikt voor jou?

Heb jij vragen over welke types beha’s geschikt zijn voor jouw activiteiten? Kom dan naar ons toe voor een uitgebreide passessie. We helpen je graag om je van advies te voorzien over de verschillende types die je nodig hebt in de situaties waar jij mee te maken hebt.