Een subtiele kruidige geur verspreidt zich door de ruimte. In de verte hoor ik de vertrouwde geluiden uit de winkel. Terwijl ik de behandeling start, zijn mijn medewerksters aanwezig op de winkelvloer om klanten te adviseren bij de aanschaf van een nieuwe beha. Ik glimlach en voel me trots en dankbaar dat ik deze combinatie van lingeriezaak en praktijk voor borstgezondheid heb weten te realiseren.

Het groen op de muren van mijn praktijkruimte straalt warmte en geborgenheid uit. De zachte, dikke handdoeken en de verwarmende moxa lamp zorgen ervoor dat de vrouw behaaglijk en ontspannen op de behandeltafel ligt.

Ik volg mijn intuïtie

Ik zucht onhoorbaar en zet bewust mijn voeten op de grond als mijn handen de rechterborst van de vrouw omvatten. Zojuist heb ik de inleidende handelingen, het uitvoeren van de bindweefselstretches, afgesloten. Ik sluit mijn ogen en concentreer me op mijn ademhaling en stem het af op de hare. Zachtjes bewegen mijn handen over de borst om de gebieden waar eventueel stug weefsel of verharding zit, te verkennen. Ik vertrouw op het gevoel in mijn handen en volg, zoals altijd, mijn intuïtie.

Mijn vingers bereiken de plek waar we tijdens de vorige behandeling onze focus op hebben gelegd. Onverwachts kwam er tijdens die eerste keer een hoop verdriet naar boven. Het was onduidelijk wat de onderliggende reden was.

Verstoring van het natuurlijke evenwicht

In vele gevallen is een plek met stug of verhard borstweefsel een verstoring van het natuurlijke gezonde evenwicht dat is veroorzaakt door externe factoren. Een gebeurtenis van lang geleden die een indrukwekkende herinnering en bijbehorende emotie heeft achtergelaten. Het uit zich, mogelijk tientallen jaren later, op fysiek niveau in het zachte borstweefsel dat als een opslagplaats voor emoties dient.

Liefde, aandacht en warmte

Ik visualiseer ruimte in het weefsel en stuur er liefde en aandacht naartoe. Ik vraag de vrouw hoe het voor haar voelt dat we zorg besteden aan deze plek. Ze vertelt dat ze een embryo ziet. Ingebakerd in doeken. Ze kan het niet aanraken, het is alsof het verstoppertje met haar speelt. ‘Wat kun je het embryo geven?’ Terwijl ik zachtjes tegen haar praat, houd ik haar borst vast en stretch het weefsel tussen mijn vingers. ‘Omarmen’ fluistert ze bijna onhoorbaar. Ik voel het weefsel warm worden en merk een lichte golfbeweging op. De oogleden van mijn cliënt bewegen. Haar mond vertrekt, ze fronst haar wenkbrauwen. Tranen rollen over haar wangen.

Laat het gebeuren

Ineens ademt ze diep in en uit. Ze vertelt dat ze nu bij haar oude huis is aanbeland waar ze tot haar elfde heeft gewoond. Ze ziet de trap aan de achterkant van het huis. Even later merkt ze een klein meisje op, dwalend door de verlaten straten. ‘Wat heeft dit dwalende meisje nodig?’ vraag ik. Opnieuw verschijnt er een frons op haar voorhoofd. ‘Wees maar nieuwsgierig, merk het op, laat het gebeuren. Je mag alles voelen, zonder erover te oordelen, zonder je af te vragen wat het precies is.’ Er komt een nieuwe golf verdriet. Snikkend verbergt ze haar gezicht in een handdoek.

Ik heb haar bij de hand

Plotseling voel ik me een beetje misselijk en draaierig worden. Ik haal diep adem en plant mijn voeten steviger op de grond. Ik voel mezelf verbonden met haar. Een tijdlang ademen we samen. Ik luister naar de achtergrondmuziek en wacht totdat ik beweging voel. ‘Hoe is het nu met het meisje?’ Er verschijnt een glimlach op het gezicht van mijn cliënt. ‘Ik heb haar bij de hand’ zegt ze eenvoudig.

Warm en ontspannen

Ook op mijn gezicht ontstaat een glimlach en ik slaak een zucht van verlichting. Ik voel geen verharding meer. Haar borst voelt warm en ontspannen. Ik rond de behandeling af en laat haar even met rust om te verwerken wat ze tijdens dit consult heeft ervaren.

Verbinding tussen gebeurtenissen

Ze is verbaasd. Jarenlang heeft ze geen moment meer gedacht aan haar miskraam. Nu ineens diende het zich aan en mocht ze er verdriet van hebben. Ook haar moeder had een miskraam gehad. Als jong meisje heeft ze zich dit altijd aangetrokken. Tijdens dit consult werd de verbinding tussen deze twee gebeurtenissen gelegd. Het zelf genezend vermogen van het lichaam is nu in staat om de verstorende disbalans te herstellen. Dit zal doorwerken op fysiek, geestelijk en energetisch niveau.

Tijd voor jou en jouw situatie

Tijdens een consult neem ik de tijd voor jou en jouw situatie. Je mag jouw verhaal doen en je gevoel uiten zonder terughoudendheid of schaamte. Alles mag er zijn, zonder oordeel. Samen met jou kan ik verbetering brengen bij verstoringen in het borstgebied die zijn ontstaan bij gebeurtenissen als:

  • Verlies bij bijvoorbeeld overlijden van geliefden of bij echtscheiding
  • Verwerking van miskraam of abortus
  • Moeilijke relaties in de werk- of privésituatie
  • Herstel na operatie
  • Zelfbewustwording

Ik wens iedere vrouw een goede borstgezondheid toe

Heb jij het vermoeden dat er een emotioneel trauma gekoppeld is aan jouw borsten of borstweefsel? Of wil je aandacht schenken aan jouw borstgezondheid? Neem dan contact met mij op door een mail te sturen, te bellen of binnen te lopen in de winkel. Ik wens iedere vrouw een goede borstgezondheid toe.